Пряні мариновані сливи

Все буде смачно

2780469-7

сливи — 700 г

цукор —  40 г

яблучний оцет — 40 мл

лавровий лист — 5 шт.

гвоздика — 5 шт.

перець чилі — 2 шт.

духмяний перець горошком — 5 шт.

вода — 400 мл

Приготуйте маринад. У киплячу воду покладіть цукор, лавровий лист, духмяний перець та гвоздику. Прокип‘ятіть 5 хвилин.

Зробіть у сливах по 5-6 проколів. До слив додайте перець чилі, залийте маринадом та залиште на 15 хвилин.  Злийте маринад, знову прокип‘ятіть і ще раз залийте сливи.

Після маринування  злийте маринад і додайте до нього оцет. Ще раз нагрійте. Простерилізуйте  банки. Викладіть у них сливи стерилізованою ложкою, не доходячи до горлечка 2 см.

У кожну банку покладіть по перчині чилі. Залийте банки маринадом та закрутіть.  Обгорніть ковдрою і залиште на 12 годин.