Гречаний рулет у листковому тісті від Самвела Адамяна

Все буде смачно

IMG_20160613_191612

гречка – 100 г

куряче філе – 300 г

ріпчаста цибуля – 1 шт.

бекон – 250 г

печериці – 200 г

сіль – 25 г

чорний мелений перець – 5 г

олія – 30 мл

пшеничне борошно – 540 г

вершкове масло – 260 г

оцет – 10 мл

Розтопіть 50 г вершкового масла. Борошно змішайте з сіллю і зробіть в центрі лунку. У розтоплене масло додайте воду і оцет. Поступово влийте рідину в борошно і замісіть тісто.

200 г вершкового масла натріть на тертці з борошном. Вкладіть масу на пергамент і розкачайте в пласт. Тісто також розкачайте в прямокутний пласт.

На край тіста викладіть масляний корж, накрийте його краями тіста і защипніть. Оберніть заготовку харчовою плівкою і покладіть в морозилку на 15 хвилин.

Потім розкачайте заготовку в прямокутний пласт завтовшки 1 см. Складіть втричі книжкою. Оберніть харчовою плівкою і знову приберіть до морозилки на 15 хвилин. Так само зробіть ще 3 рази.

Гречку промийте та відваріть в підсоленій воді впродовж 15 хвилин. Цибулю, гриби і бекон наріжте кубиками по 5 мм і обсмажте.  Додайте сіль і перець.

Змішайте гречку з обсмаженою цибулею, беконом і грибами. Куряче філе поріжте вздовж на тонкі смужки і відбийте.

Смужки бекону без шкірки викладіть на харчову плівку, щоб вийшов прямокутний пласт. Зверху на бекон викладіть куряче філе і гречку. Скрутіть в рулет і оберніть харчовою плівкою. Покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Невелику частину листкового тіста залишіть для оздоблення, іншу частину  — розкачайте в прямокутний пласт. Загорніть у нього рулет з м‘яса і гречки.  Перекладіть заготовку швом донизу на деко зі змащеним пергаментом.

Залишки тіста змішайте з борошном і зробіть прикраси. Викладіть їх на рулет. Змастіть рулет збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці впродовж 40 хвилин.