Гречані кульки з рибною начинкою

Все буде смачно

grechka

гречка – 200 г

філе хека – 200 г

яйця – 3 шт.

твердий сир – 50 г

панірувальні сухарі – 150 г

пшеничне борошно – 100 г

олія – 300 мл

сметана 20% – 50 мл

кріп – 5 гілочок

лавровий лист – 1 шт.

перець духмяний горошком – 2 шт.

сіль – 12 г

чорний мелений перець – 2 г

Щоб приготувати гречані кульки з рибною начинкою, гречку промийте та відваріть впродовж 15 хвилин у підсоленій воді в співвідношенні 1 до 2.  Потім подрібніть у блендері. Додайте до гречки збите з сіллю яйце та панірувальні сухарі. Перемішайте.

Для нfчинки філе хека відваріть в киплячій воді з сіллю, горошинами перцю і лавровим листом упродовж 10 хвилин. Зварену рибу наріжте кубиками.

Кріп подрібніть ножем. Твердий сир натріть на тертці. Змішайте рибу, кріп і твердий сир. Додайте сметану. Посоліть і поперчіть.

Візьміть 1 ст. л. гречаної маси і сформуйте руками паляничку. Зробіть ще одну таку ж паляничку. У центр однієї палянички покладіть 1 ч. л. начинки. Накрийте другою паляничкою і защипніть краї.

Скатайте заготовку в кулю. Так само сформуйте інші гречані кулі.  Запаніруйте їх у борошні, яйцях і панірувальних сухарях. Ще раз занурте у яйця і сухарі. Обсмажте кульки у фритюрі до золотавої скоринки.

Для соусу білки відокремте від жовтків. Додайте до жовтків лимонний сік і збийте вінчиком на паровій бані до побіління і збільшення в об‘ємі. Білки збийте з сіллю до м’яких піків.

До збитих жовтків додайте м‘яке вершкове масло, гірчицю і сіль. Перемішайте і зніміть з парової бані. Додайте збиті білки і знову перемішайте.