Гречана ковбаса

Все буде смачно

Kolbaska_grechka

гречка – 100 г

куряча печінка – 400 г

цибуля – 1 шт.

сало – 100 г

свиняча оболонка (кишка) – 1 м

олія – 60 мл

сіль – 20 г

чорний мелений перець – 2 г

паприка – 4 г

коріандр – 2 г

перець духмяний горошком – 5 шт.

лавровий лист – 2 шт.

сода – 12 г

яблучний оцет – 15 мл

розмарин – 1 гілочка

часник – 2 зубчики

Очищену свинячу оболонку замочіть у розчині води, оцту і соди на 1 годину. Гречку промийте та відваріть у підсоленій киплячій воді впродовж 15 хвилин. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте до прозорості.

Змішайте відварну гречку з обсмаженою цибулею і запечіть у духовці за температури 150 °C упродовж 15 хвилин.

Курячу печінку і сало перекрутіть через м’ясорубку з крупною решіткою. Додайте до фаршу сіль, паприку, коріандр і чорний мелений перець. Змішайте фарш із гречкою з цибулею.

Свинячу оболонку промийте під проточною водою. Розріжте навпіл. Відступіть від краю 1,5 см і зав’яжіть кінець ниткою. Наповніть фаршем і зав’яжіть другий край оболонки.

Відваріть ковбасу в киплячій підсоленій воді із духмяним перцем і лавровим листом упродовж 20 хвилин. Прогрійте олію з часником та розмарином. Відварену ковбасу обсмажте у пряній олії по 3 хвилини з кожного боку.