Чорнично-гречаний торт

Все буде смачно

a0ba795e19c00af078a3cac002914bc0

гречка – 200 г

яйця – 5 шт.

цукор – 200 г

борошно – 120 г

розпушувач – 5 г

чорниця – 250 г

сметана 30% – 500 мл

цукрова пудра – 150 г

мед – 30 мл

желатин – 30 г

ванільний цукор – 10 г

вершкове масло – 10 г

Гречку подрібніть кавомолкою на борошно і просійте. Змішайте гречане і пшеничне борошно. Додайте розпушувач.

Білки відокремте від жовтків. Жовтки перетріть з частиною цукру до розчинення крупинок. Білки збийте з іншою частиною цукру до міцної піни.

Додайте до жовтків половину збитих білків і перемішайте. Потім частинами підмісіть суміш гречаного і пшеничного борошна. Викладіть решту збитих білків і перемішайте.

Форму застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто. Випікайте впродовж 30 хвилин за температури 170 °C.

Желатин замочіть у воді, щоб набряк. Потім розтопіть на паровій бані. Чорницю подрібніть блендером на пюре. Додайте до чорничного пюре желатин.

Сметану збийте з цукровою пудрою, медом та ванільним цукром. Відкладіть 4 ст. л. сметанного крему для оздоблення. Решту змішайте з чорничним пюре.

Остиглий бісквіт розріжте на два коржі. Змастіть їх чорничним кремом. Прикрасьте торт білим сметанним кремом, ягодами чорниці та полуницею. Залишіть торт застигати у холодильнику на 3 години.