Чорничний торт з гречкою: рецепт покроковий

Все буде смачно

Любите чорничний торт і шукайте як зробити десерт оригінальним та корисним? Чорничний торт з гречкою – це не тільки корисний, але й дуже смачний десерт. Здавалося б це два абсолютно несумісних продукта, але яким смачним, виявляється, може вийде блюдо, якщо з фантазією підійти до приготування! Як приготувати чернично-гречаний торт дивіться в покроковому рецепті.

Читайте також: Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий

Інгредієнти:

гречка – 200 г

яйця – 5 шт.

цукор – 200 г

борошно – 120 г

розпушувач – 5 г

чорниця – 250 г

сметана 30% – 500 мл

цукрова пудра – 150 г

мед – 30 мл

желатин – 30 г

ванільний цукор – 10 г

вершкове масло – 10 г

Спосіб приготування:

  1. Гречку подрібніть кавомолкою на борошно і просійте. Змішайте гречане і пшеничне борошно. Додайте розпушувач.
  2. Білки відокремте від жовтків. Жовтки перетріть з частиною цукру до розчинення крупинок. Білки збийте з іншою частиною цукру до міцної піни.
  3. Додайте до жовтків половину збитих білків і перемішайте.
  4. Частинами підмісіть суміш гречаного і пшеничного борошна. Викладіть решту збитих білків і перемішайте.
  5. Форму застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто.
  6. Випікайте впродовж 30 хвилин за температури 170 °C.
  7. Желатин замочіть у воді, щоб набряк. Потім розтопіть на паровій бані.
  8. Чорницю подрібніть блендером на пюре. Додайте до чорничного пюре желатин.
  9. Сметану збийте з цукровою пудрою, медом та ванільним цукром. Відкладіть 4 ст. л. сметанного крему для оздоблення. Решту змішайте з чорничним пюре.
  10. Остиглий бісквіт розріжте на два коржі. Змастіть їх чорничним кремом.
  11. Прикрасьте торт білим сметанним кремом, ягодами чорниці та полуницею.
  12. Залишіть торт застигати у холодильнику на 3 години.

Читайте також: Торт з черствого хліба: рецепт покроковий

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ