Козинаки від Самвела Адамяна

Все буде смачно

 ddba60181a744d17f68b451b6e9147eb

гречка – 100 г

курага – 150 г

фініки – 150 г

кунжут – 40 г

цукор – 100 г

лимон – 1 шт.

кориця – 20 г

Гречану крупу промийте, замочіть у теплій воді на 2 години. Фініки та курагу залийте холодною водою на 5-7 хвилин.

Підсмажте розмочену гречку на сухій сковороді впродовж 10 хвилин. Додайте корицю та цукор, обсмажте до розплавлення цукру.

Сухофрукти подрібніть на пюре, змішайте з гречкою, додайте лимонний сік та обсмажений кунжут.

Викладіть масу на деко з пергаментом, зробіть ножем насічки. Поставте у розігріту до 80°C  духовку, у дверцятах залиште щілину. Випікайте впродовж 4 годин.