Гречана запіканка від Ольги Мартиновської

Все буде смачно

 запеканка-из-гречки-фото

гречка – 300 г

свинина – 350 г

печериці – 300 г

цибуля – 1 шт.

твердий сир – 150 г

сметана (20%) – 125 мл

олія – 50 мл

вершкове масло – 50 г

петрушка – 8 гілочок

сіль – 12 г

чорний мелений перець – 3 г

Залийте гречку гарячою водою, відваріть до напівготовності. Додайте сіль.

Подрібніть гриби та цибулю, підсмажте їх порізно на двох пательнях. Свинину поріжте та пропустіть через м’ясорубку. Перекладіть фарш до цибулі і обсмажте. Додайте сіль та перець.

Натріть сир, розділіть його на 2 частини. Додайте до половини натертого сиру – сметану та петрушку, посоліть, поперчіть.

Змастіть форму вершковим маслом. Викладіть запіканку шарами: гречка, м‘ясний фарш, гриби, сирна заправка, ще раз гречка та сирна заправка. Посипте натертим сиром. Запікайте у духовці 25 хвилин за температури 190°C.