Гречана локшина від Самвела Адамяна

Все буде смачно

gr1

Для локшини:

гречка – 150 г

пшеничне борошно – 150 г

яйце – 1 шт.

вода – 150 мл

сіль – 5 г

Для заправки:

кунжут – 40 г

лимон – 1 шт.

олія – 20 мл

цукор – 8 г

часник – 1 зубчик

соєвий соус – 60 мл

перець чилі – 1 шт.

Гречку подрібніть у кавомолці на борошно. Просійте через сито. Змішайте гречане борошно – з пшеничним. Додайте сіль, яйце та воду. Замісіть тісто.

Розкачайте тісто у пласт товщиною 1 мм. Розріжте його вздовж на 3 частини. Кожну частину скрутіть трубочкою і наріжте смужками завтовшки 2 мм.

Викладіть локшину на дошку. Посипте борошном і просушіть. Відваріть локшину в підсоленій киплячій воді з олією.

Приготуйте заправку. Подрібніть часник та перець чилі, обсмажте на сковороді з олією. Додайте соєвий соус, цукор та лимонний сік. Прогрійте кілька хвилин.

Зварену локшину висипте на сковороду до заправки і перемішайте. Розкладіть по тарілках і посипте обсмаженим кунжутом.