Торт-вулкан від Алли Ковальчук

Все буде смачно

pomidory-cherri

Інгредієнти:

помідори – 1,3 кг

куряче філе – 800 г

картопля – 1 кг

вершкове масло – 30 г

яйця – 2 шт.

цибуля ріпчаста – 3 шт.

морква – 1 шт.

шампіньйони – 500 г

домашній сир (15%) – 400 г

петрушка – 5 гілочок

кріп – 5 гілочок

базилік сушений – 6 г

цукор – 8 г

олія – 100 мл

сіль – 35 г

чорний мелений перець – 4 г 

Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!

Приготування: 

Поріжте помідори кружечками, присипте сушеним базиліком, чорним меленим перцем та запечіть у духовці.

Для картопляного крему – відваріть картоплю та потовчіть її на пюре. Додайте вершкове масло, яйця та відвар, у якому варилася картопля.

Для фаршу – пропустіть через м’ясорубку запечену цибулю, куряче філе, додайте сіль, чорний мелений перець, перемішайте та відбийте масу.

Для соусу – перетріть через сито помідори без шкірки. Додайте сіль, чорний мелений перець та цукор. Тушкуйте протягом 7 хвилин до загустіння.

Для першої начинки обсмажте дрібно порізану цибулю та натерту моркву до золотавості. Для другої начинки – обсмажте шампіньйони. Для третьої начинки подрібніть у блендері домашній сир разом із кропом та петрушкою.

Зберіть торт-вулкан. Для цього у змащену олією форму викладіть перший шар із запечених кружечків помідорів, зверху покладіть начинку із домашнього сиру. Далі – знову помідори, потім грибну начинку, ще один шар помідорів, і поверх них – обсмажені цибулю з морквою.

Потім викладіть ще три шари помідорів, переклавши їх прошарком сиру та прошарком грибів. При цьому кожен наступний шар зменшуйте у діаметрі на 1 см.

Готову піраміду змастіть спочатку курячим фаршем, потім картопляним кремом. Зверху полийте томатним соусом, імітуючи потоки лави.

На верхівку вулкану вставте половину яєчної шкаралупи, попередньо обдавши її окропом. Запікайте торт-вулкан  впродовж 40 хвилин за температури 180°C. При подачі – у яєчну шкаралупу налийте трохи спирту та підпаліть.