Томатна піца-торт з млинців від Алли Ковальчук

Все буде смачно

949

Інгредієнти:

помідори – 500 г

борошно – 200 г

яйця – 2 шт.

молоко 2,5% – 200 мл

шинка – 200 г

ріпчаста цибуля – 120 г

твердий сир – 150 г

сало – 50 г

вершкове масло – 20 г

сода – 3 г

лимон – 1 шт.

часник  – 1 зубчик

орегано – 2 г

сіль – 10 г

цукор – 33 г

перець чорний мелений – 2 г

олія – 80 мл

Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!

Приготування:

Приготуйте млинці. Збийте яйця, змішайте їх з молоком, сіллю, цукром, чорним меленим перцем, олією та борошном. Погасіть соду лимонним соком і також додайте в тісто.

Змастіть пательню шматочком сала. Обсмажуйте млинці з обох боків до рум‘яності.

Для соусу – очищені від шкірки помідори наріжте кубиками. Тушкуйте їх на пательні разом із дрібно нарізаною цибулею та часником. Додайте цукор, сіль, чорний мелений перець та орегано.

Змастіть млинці соусом, потім викладіть на них слайси шинки, присипте натертим сиром та згорніть рулетиками. Ножем підрівняйте рулети та розріжте кожен на три однакові частини.

У форму для запікання вилийте соус, що залишився. Щільно, стовпчиками, викладіть рулети з млинців. Зверху присипте їх тертим сиром. Випікайте у духовці, розігрітій до 200°C, впродовж 15 хвилин.