Помідори по-арабськи від Алли Ковальчук

Все буде смачно

 21-11_Kovalchuk1

Інгредієнти:

помідори – 1,5 кг

телятина (лопатка) – 500 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

яблуко – 1 шт.

перець чилі – 3 шт.

томатна паста – 20 мл

цукор – 25 г

чорний мелений перець – 2 г

червоний мелений перець – 1 г

зіра – 6 г

олія – 20 мл

сіль – 12 г

Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!

Приготування:

Зробіть на помідорах по три поперечних надрізи, не доходячи до місця кріплення плодоніжки на 1 см.

Пропустіть через м’ясорубку телятину, цибулю та яблуко. Додайте мелену зіру, сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Перемішайте фарш та відбийте. Потім скатайте із фаршу кульки та вкладіть їх у розрізи помідорів.

Змастіть форму олією, викладіть в неї фаршировані помідори. Залийте страву сумішшю води, томатної пасти, солі, чорного меленого перцю і цукру. Зверху покладіть цілі перчини чилі.

Запікайте помідори у духовці, розігрітій до 180°C, упродовж 30 хвилин. Потім збільште температуру до 250°C та запікайте страву ще 10 хвилин.