Як вибрати помідори?

Все буде смачно

Перш ніж почати готувати з помідорів, потрібно їх правильно вибрати. Адже далеко не всі вирощують томати у себе на грядках, а купують на ринках або в магазинах. Саме тому важливо правильно вибрати продукт, щоб страви вийшли смачними і корисними.

Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!

Всі помідори можна умовно поділити на дві групи: грунтові – смачні і корисні, вирощені у відкритому грунті, і тепличні – погані і шкідливі для здоров’я, вирощені на «гідропоніці»(штучному ґрунті) з допомогою нітратів і інших речовин.

Відрізнити їх легко. Грунтові помідори завжди пахнуть! Потріть плід пальцем, якщо запах ледь виражений – використовувалися нітрати. Грунтові помідори мають красиву, але не ідеальну форму. Якщо овоч виглядає, як з картинки, задумайтеся про його натуральність.

Уважно огляньте і помацайте помідор. Він повинен бути м’яким, але в той же час пружним, мати рівномірний червоний колір, а шкірка повинна бути гладенькою без тріщин та інших пошкоджень. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори ще можуть бути зеленими. Такі помідори на дотик тверді! Якщо ж колір неоднорідний, а наприклад, на боці плода є світла пляма – це говорить про те, що він був у тіні, і йому не вистачило сонця.

Але мало вибрати якісний помідор, потрібно вміти вибрати правильний сорт, адже від цього залежить смак і вигляд вашої страви.

tomat_tytulnyy

Всі помідори можна умовно поділити на 4 групи.

Товстошкірі з твердою м’якоттю. Вони відмінно підходять для в’ялення і фарширування, адже добре тримають форму і не перетворюються на кашу при термообробці. Це «Вершки», «Багач», «Лонгутор»

Тонкошкірі з твердою м’якоттю. Ідеальні для консервації. Тонка шкірка дозволить маринаду просочиться всередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Це «Санька», «Де Барао», «Яна».

Тонкошкірі з м’якою м’якоттю, зазвичай м’ясисті, з невеликою кількістю насіння, підійдуть для приготування різних соусів, супів, запіканок, підлив. Це «Дика роза», «Кардинал», «Биче серце».

Товстошкірі з м’якою м’якоттю так само часто використовуються для маринування. Тоді помідор зберігає форму зовні, а зсередини лишається соковитим і м’яким. Крім того, такі томати відмінно підійдуть для тушкування. Це «Ред хантер», «Лагідний», «Кристал».