Сирно-м‘ятне парфе від Алли Ковальчук

Все буде смачно

2345

Інгредієнти:

для парфе:

cир 15% – 500 г

вершкове масло – 75 г

чорний шоколад – 50 г

желатин – 15 г

вершки 33% – 300 мл

м‘ята – 5 гілочок

цукор – 75 г

молоко 2,5% – 100 мл

для коржа:

борошно – 320 г

цукор – 50 г

вершкове масло – 200 г

яйце – 1 шт.

какао – 40 г

сода – 6 г

Приготування:

Збийте масло з цукром, додайте яйце, какао, борошно та соду.  Вимісіть тісто. Сформуйте корж, викладіть його на деко і випікайте впродовж 10 хвилин.

Готовий корж поламайте на шматки і збийте у блендері з маслом та шоколадом. Викладіть у банки, охолодіть.

До сиру додайте перетерту з цукром м‘яту, вершки та розчинений желатин. Перемішайте, розкладіть у банки поверх коржа і поставте у холодильник на 2-3 години.