Шашлик із шампіньйонів від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Gribu-s-surom-v-teste

Інгредієнти:

шампіньйони — 15 шт.

бринза — 100 г

болгарський перець — 1 шт.

борошно — 480 г

газована мінеральна вода — 100 мл

вершкове масло — 50 г

сіль — 10 г

чорний мелений перець — 3 г

паприка — 2 г

сухий чебрець — 2 г

мелений мускатний горіх — 2 г

яйце — 1 шт.

кунжут — 12 г 

Приготування:

Підготуйте пряну суміш для грибів: змішайте сіль, чорний мелений перець, паприку, сухий чебрець та мелений мускатний горіх. Притрусять спеціями шампіньйони і перемішайте. Залишіть маринуватися на кілька хвилин.

Замочіть у воді дерев‘яні шпажки на 10 хвилин. Розтопіть вершкове масло.

Приготуйте листкове тісто: до борошна додайте сіль та влийте газовану мінеральну воду.  Місіть тісто, поки не перестане липнути до рук.

Потім розкачайте тісто у пласт завтовшки 3 мм. Змастіть його розтопленим вершковим маслом. Скатайте в рулет та притисніть долонею. Знову розкачайте тісто і повторюйте процедуру доти, поки тісто не стане еластичним.

Накрийте тісто плівкою і поставте у холодильник на 15 хвилин. Бринзу наріжте кубиком 2 на 2 см. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиком 3 на 3 см. Замариновані шампіньйони розріжте навпіл.

Сформуйте грибні шашлички. На кожну шпажку нанизуйте інгредієнти у такій послідовності: половинка гриба, шматочок бринзи, болгарський перець. Повторіть так ще двічі, усього має вийти 5 шашличків.

Охолоджене тісто розкачайте на прямокутник 20 на 15 см. Розріжте на 5 смужок завширшки 3 см. Огорніть тістом кожен шашличок, викладіть їх на деко з пергаментом та змастіть збитим яйцем. Зверху посипте насінням кунжуту. Випікайте за температури 180°C впродовж 30 хвилин.