Хрусткі грибочки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

шампиньоны

Інгредієнти: 

шампіньйони – 20 шт.

яйця – 2 шт.

соєвий соус – 50 мл

олія – 50 мл

винний оцет – 20 мл

часник – 3 зубчики

свіжий розмарин – 1 гілочка

сіль – 5 г

перець – 5 г

сухий імбир – 5 г

панірувальні сухарі – 100 г

борошно – 50 г

сирно-томатний соус:

помідори – 3 шт.

цибуля – 1 шт.

вершкове масло – 30 г

сир – 100 г

кріп – 3 гілочки

сіль – 5 г

перець – 5 г

часник – 2 зубчики

олія – 20 мл 

Приготування: 

Приготуйте маринад. Змішайте в мисці розчавлений часник, винний оцет, сіль, сухий імбир, побиту молоточком гілочку розмарину, перець і прогріту впродовж 3 хвилин суміш олії та соєвого соусу. Висипте гриби в миску з маринадом і залиште за кімнатної температури на 10-20 хвилин.

Приготуйте соус. Нарізану кубиками цибулю обсмажте впродовж 4 хвилин. Додайте розчавлений часник, подрібнену в блендері мякоть помідора, сіль, перець, сир і тушкуйте впродовж 5 хвилин. Додайте порізані гілочки кропу, накрийте кришкою і зніміть з вогню.

Сформуйте хрусткі гриби.  Збийте в мисці яйця з сіллю, додайте борошно і перемішайте до однорідності. Занурюйте гриби в кляр, а потім – у панірувальні сухарі за допомогою зубочистки. Викладіть на деко, застелене пергаментом і запікайте за температури 200°C  упродовж 20 хвилин

Викладіть у чарку соус. Наколіть на зубочистки готові гриби та поставте їх у чарку з соусом.