Грибна ікра від Алли Ковальчук

Все буде смачно

1366282428_1

Інгредієнти: 

шампіньйони – 600 г

цибуля – 5 шт.

часник – 3 зубчики

цукор – 1 ст. л.

сіль – 1 ч. л.

олія – 140 мл

яблучний оцет (9%) – 30 мл

червоний перець – 1/4 ч. л.

мускатний горіх – 1/3 ч. л.

сухий базилік – 1/3 ч. л.

орегано – 1/3 ч. л.

кріп – 5 гілочок

петрушка – 5 гілочок 

Приготування: 

Печериці обсмажте впродовж 20 хв. на 2 ст. л. олії.  Обсмажте впродовж 5 хвилин нарізану кубиками цибулю на 5 ст. л. олії. До обсмажених грибів додайте сіль, мускатний горіх, орегано, сухий базилік, гострий червоний перець і цукор. Гриби і цибулю пропустіть через м’ясорубку.

Додайте до ікри порізані кріп та петрушку, розчавлений часник та оцет.

Щільно утрамбуйте ікру в простерилізовану банку. Банку з ікрою кип’ятіть 40 хвилин після закипання води в сотейнику, застеленому марлею. Закрутіть стерилізованою кришкою, укутайте пледом і залиште на 12 годин.