Запечені яблука з апельсином та інжиром від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати яблучну шарлотку і яблука в карамелі. А тепер кулінарний експерт шоу “Все буде смачно!” поділилася рецептом ще одного десертузапечених яблук з апельсином та інжиром.

Інгредієнти:

яблука3 шт.

апельсини1 шт.

інжир100 г

кориця1/2 ч. л.

лимонний сік50 мл (1 лимон)

114564215_1404651868_1

Приготування:

Зробіть начинку. Апельсин очистіть і наріжте кубиками 1х1 см. Інжир теж наріжте кубиками 1х1 см.
До нарізаних фруктів додайте корицю, все добре перемішайте.
Яблука помийте. Зріжте верхівки яблук, щоб залишилися кришечки діаметром 1-1,5 см.
Ложкою вийміть серединки з яблук. Збризніть яблука всередині і в місцях зрізів лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Далі у яблуневої кришечці треба вирізати плодоніжку, щоб утворився отвір, через який буде виходити зайвий пар.
Наповніть яблука начинкою. Щоб яблука не тріснули під час випікання, загорніть їх смужками фольги шириною 1,5-2 див.
Накрийте яблучною кришечкою. Випікайте фаршировані яблука в розігрітій до 180°C духовці 20 хв.
Подавайте яблука з медом.