Шарлотка від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук поділилася рецептом ідеальної яблучної шарлотки.

Інгредієнти:

яйця4 шт.

цукор300 г

борошно – 300 г

розпушувач1 ч. л.

яблука5 шт. (600 г)

родзинки1 стакан (155 г)

лимонний сік50 мл (1 лимон)

кориця1/2 ч. л.

коньяк2 ст. л.

крохмаль50 г

рослинновершкова суміш для змазування форми50 г

c5f72a7238acc4548dc7585f42289501

Спосіб приготування:

Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини.
Наріжте яблука часточками розміром 1,5-2 см. Збризніть яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додайте корицю і коньяк.
Ізюм замочіть в теплій воді на 5-7 хв. Потім обсушіть на паперовому рушнику.
Приготуйте форму для випічки.
Змастіть форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипте крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до формі і не підгоріла.
Приготуйте тісто.
Яйця збийте спочатку без цукру протягом 1 хв.
Потім поступово додайте цукор і збивайте до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі.
У борошно додайте розпушувач, добре перемішайте. Борошно з розпушувачем поступово додайте до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою.
Формуйте шарлотку.
На дно форми викладіть часточки яблук у формі квітки. Яблука присипте крохмалем, щоб вони добре тримали форму.
Посипте яблука родзинками. Залийте фрукти тістом. Накрийте форму фольгою, щоб шарлотка не підгоріла.
Проколіть фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходив зайвий пар і шарлотка не вийшла сирою.
Випікайте шарлотку в духовці при 180°C 35-40 хв.
Готову шарлотку у формі викладіть на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми.
Переверніть шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога. Подавайте десерт через 15-20 хв. після випічки.