Грушевий компот з корицею

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати компот із червоної смородини. А тепер кулінарний експерт поділилася рецептом грушевого компоту з корицею.

Інгредієнти:

Груші500 г

Палички кориці3 шт

Цукор200 г

Цедра апельсина5 г

104314665_2749438_kompot_iz_yablok_i_grysh

Спосіб приготування:

Палички кориці залийте окропом і дайте настоятися 5-10 хвилин. Груші промийте, розріжте на 4-6 частин, виріжте серединки, а потім почистіть. Шкірку з серединками груші залийте водою повністю і поставте варитися на середній вогонь на 5-7 хв.

В окріп залийте воду без паличок кориці. Ще раз доведіть до кипіння і засипте шматочки груші. Варіть компот 15-20 хвилин після повторного закипання. За 5-10 хвилин до готовності залийте в компот через сито проварений сироп з шкірки і серединок груш. Зніміть компот з вогню. Додайте цукор і апельсинову цедру. Для насиченого смаку дайте компоту настоятися 1-2 години.