Як швидко витягнути м’ясо з рака?

Все буде смачно

Кулінарний експерт Ігор Місевич вже розповідав, як правильно варити раків. А тепер настав час дізнатися, як їх слід чистити.

Відірвіть тонкі ніжки і клішні, ніби викручуючи їх. Вони легко відриваються. Можна відразу з’їсти з них м’ясо, а можна залишити наостанокхто як любить.

фото-1Далі візьміть раку зверху за голову однією рукою, а другою – за основу хвоста, ближче до животика і, натискаючи вниз, відокремте головогрудки від черевця. Відокремлюйте обережно, не поспішаючи, щоб не вилився дуже смачний бульйон, і відразу, як з чарочки, випийте його.

фото-2

Далі слід відокремити голову від грудей в тому місці, де вони зрослися. Візьміть пальцями м’якоть голови, а іншою рукоюпанцир. Розводьте їх у різні боки, щоб голова відстала від панцира.

фото-3

З внутрішньої частини голови з’їжте всю м’якоть з помаранчевої масою, а з внутрішньої частини панцира треба вискребти чайною ложкою або просто зубами білу масу, вона теж поживна і смачна. Наступний етапвідокремити зябра від черевця, потягнувши їх вниз від черевця. Іноді всередині, між зябрами, знаходиться молода ікра. Якщо єїжте на здоров’я!

фото-4

Залишається улюблене м’ясо хвостика. Чи правильно – черевця – це місце, де найбільше м’яса. Коли ми видаляли кишку, ми видалили і пір’ячко. Тепер, можна висмоктати бульйон з-під панцира, а потім відкрити його. Можна пальцями відламати трикутні кінчики з обох боків черевця, але це досить важко і є ризик наколоти пальці. Ось тут можна застосувати звичайні кухонні ножиці, просто відріжте ними гострі кінчики. Далівже рукамипросто потягніть їх в різні боки, вони легко розходяться по бічних швах. Залишиться тільки шийка.

фото-5В лещатах можна надгризти край або зробити надрізи з боків, щоб легко відкрити і отримати шматочок м’яса. А решту хвостики можна почистити.

фото-9