Варені раки від Ігоря Місевича

Все буде смачно

 

Кулінарний експерт Ігор Місевич розповів, як правильно приготувати варених раків.

Інгредієнти:

Раки2 кг

Цибуля1 шт.

Морква1 шт.

Кріп10 гілочок

Лавровий лист4 шт.

Перець духмяний в горошках12 шт.

Гвоздики8 шт.

Сіль3 ст. л.

raki00

Приготування:

Поставте кип’ятити воду. Моркву і цибулю помийте, моркву почистіть і наріжте кубиками, цибулю залиште в лушпинні. Коли вода закипить, додайте цибулю і моркву, варіть 5 хвилин. Потім вийміть шумівкою цибулю і моркву. Відокремте зелень кропу від стебел. Додайте у воду стебла кропу, лавровий лист, горошини запашного перцю, гвоздику, сіль. Знову закип’ятіть воду. Видаліть з раків кишки.

Опустіть очищених раків у киплячу воду, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин на середньому вогні. Вимкніть вогонь під каструлею і додайте нарізану зелень кропу. Знову накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10 хв.