Крем-суп з раків від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Ігор Місевич вже розповідав, як приготувати справжніх варених раків. А тепер кулінарний експерт поділився рецептом вишуканого кремсупу з раків.

Інгредієнти:

Варені раки1,5 кг

Цибуля2 шт.

Морква2 шт.

Оливкова олія

Вершкове масло150 г

Лавровий лист2 шт.

Часник2 шт.

Імбир свіжий70 г

Зірчастий аніс2 шт.

Гвоздика2 шт.

Коньяк100 мл

Вино червоне сухе400 мл

Шафран – ½ ч. л.

Вершки 10% – 200 мл

Сіль5 г

00032851

Приготування:

Відокремте ракові шийки від корпусів. Панцирі складіть окремо, а ракові шийки відкладіть, щоб охолоджувались. Наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте в оливковій олії. Додайте лавровий лист, часник, нарізаний кубиками імбир, зірчастий аніс і гвоздику. Смажте, поки цибуля не стане прозорою. Почистіть і наріжте кубиками моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте моркву і смажте, поки вона не розм’якшиться. Коли морква стане м’якою – приберіть зі сковороди лавровий лист, аніс і гвоздику. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Коли масло розтопиться, пересипте все у каструлю, додайте панцирі раків і перемішайте.

Поставте каструлю на вогонь. Налийте в каструлю коньяк, прикрийте кришкою на півхвилини, відкрийте кришку і підпаліть коньячні пари.

Налийте вино. Випаровуйте алкоголь протягом 10 хв. Потім повністю залийте ракові панцирі гарячою водою, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин. Налийте 3 ополоника бульйону, в якому варилися раки, в каструлю з панцирами. Ручним заглибним блендером подрібніть панцирі на кашу. Кашу з панцирів висипте на 3 шари марлі і вичавіть сік в сотейник. Додайте шафран, сіль і вершки. Поставте сотейник на маленький вогонь. Злегка збийте вінчиком, поки суп не закипить.

Після закипання зніміть суп з вогню, розлийте по тарілках, додайте очищені ракові шийки і голови раків для прикраси. Суп готовий.