Ігор Місевич навчить готувати раків

Все буде смачно

Комусь може здатися, що простіше страви, ніж варені раки, просто немає. Але це не так. Один з важливих моментів – вибір якісних раків. На що варто звернути увагу, а також яких раків краще не вживати – розповів кулінарний експерт Ігор Місевич.

Де б ви не купували раків – в магазинах, на ринках, на замовлення з оголошень в Інтернеті, просто в бочках біля дороги – поцікавтеся, де їх виловили. Якщо це озера або штучні водойми, то краще таких раків не брати. Там стояча вода, вона не фільтрується природним шляхом. Тому в ній багато бактерій, вони потрапляють у їжу раків. Їх м’ясо без вітамінів і прісне.3955569large

Краще всього брати річкових раків. Часто їх продають на маленьких ринках неподалік від річок, наприклад, Дніпра. Є чотири головні правила вибору якісних раків: перший і найголовніший – це їх активність, другий – це вода, в якій вони зберігаються. Третій фактор – розмір. І останній, четвертий – щільність панцира.

Максимально активні раки – ті, що намагаються вщипнути, швидко повзають, у них підігнуті хвости. Це – свіжі раки. Раки, які вже не активні, починають «засипати» – це погано! Раки харчуються водоростями. Тому в їхніх шлунках є гнильні бактерії, які після засипання раку відразу починають активно розмножуватися і потрапляють у м’ясо. Ви можете отруїтися. Тому запам’ятайте! Якщо рак засинає, його м’язи розслабляються і хвіст вирівнюється.

Більше порад про вибір раків, а також рецепти варених раків і крем-супу з раків – чекають на вас в суботу (13 серпня) о 9 ранку в шоу “Все буде смачно!” на СТБ!