Найпростіший рецепт варення з дині

Все буде смачно

Ароматна і соковита диня … Її запах можна відчути на вулицях з приходом серпня. Однак, наївшись її влітку, нам так не вистачає дині в зимовий період часу. Тому для тих, хто в спекотний морозний вечір захоче згадати смак літа, пропонуємо найпростіший рецепт варення з дині.

дыня

Складові:

Диня – 1 кг

Цукор – 600 г

Спосіб приготування:

Диню помити, розрізати навпіл і очистити від кісточок. Зняти шкірку, а м’якоть нарізати кубиками середньої величини. Потім кубики засипати цукром і почекати поки диня не пустить сік.

Помістити диню з цукром в каструлю. Ставимо на тихий вогонь і даємо закипіти. Охолоджуємо під кришкою, а потім знову доводимо до кипіння. Довго не варити! Щоб варення вийшло густіше, можна розім’яти кубики виделкою або ложкою.

Варення готове. Можна закочувати його в банки.

Корисні поради:

Варення з дині можна поєднувати з різними фруктами, але найсмачніше виходить воно з лимонами, бананами та яблуками.

На варення краще брати дині твердих сортів (не зелені), тоді варення вийде ароматним і смачним.

З м’якоті дині, звареної аналогічним чином, вийде чудовий джем.

Смачного!