Абрикосове варення від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт Алла Ковальчук поділилася рецептом фірмового варення з абрикосів.

Інгредієнти:

Абрикоси1 кг

Цукор800 г

Вода200 мл

Ядра абрикосових кісточок6 шт.

Лимонна кислота1 ч. л.

img_b484f68a8cc711d81fac0b8fb379948d

Спосіб приготування:

Абрикоси вимити, обережно вийміть кісточки, м’якоть проколіть. Кісточки просушіть, розколіть і вийміть ядра.

Ядра висушити в духовці. Абрикоси покладіть в каструлю з широким дном. Цукор з водою нагрійте в сотейнику, поки він не розчиниться.

Доведіть сироп до кипіння і відразу ж залийте ним абрикоси. Дайте охолонути, потім обережно зливайте сироп, знову прокип’ятіть і залийте абрикоси. Повторіть так три рази.

У варення додайте очищені ядра кісточок абрикосів і лимонну кислоту. Прокип’ятіть варення 1 хвилину, закрутіть в стерилізовані банки.