Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Все буде смачно

Сергій Калінін вже розповідав, як приготувати баклажанну ікру. А тепер кулінарний експерт поділився рецептом смачного баклажанового пирога.

Інгредієнти:

Для тіста:

320 г пшеничного борошна (2 склянки)

50 г вершкового масла

1 яйце

150 мл сметани (жирність не має значення)

12 ч. л. цукру

14 ч. л. соди

сіль

Для начинки:

3 баклажана

100 г адигейського сиру

300 г твердого сиру

2 зубчики часнику

50 г петрушки

50 г кропу

сіль

перець

1 яйце (для змащування)

2 ч. л. кунжуту

Пирог-с-баклажанами-2

Приготування:

Збийте яйце з вершковим маслом. Додайте цукор, соду, сіль і сметану. Все перемішайте. Додайте склянку борошна і перемішайте. Другий стакан висипте на стіл, зверху викладіть масу сметани і замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в морозилку на 15-20 хвилин.

Баклажани розріжте навпіл, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім змийте сіль.

Запечіть баклажани в духовці до м’якості при температурі 210 градусів. Потім остудіть, зніміть з них шкірку, м’якоть наріжте як можна дрібніше, додайте дрібно нарізану зелень, видавлений часник, подрібнений адигейський і натертий твердий сир. Все добре перемішайте.

Круглу роз’ємну форму для пирога вистелити пергаментом.

Від тіста відокремте 1/4 частину. Тонко розкачайте, наріжте смужками шириною 0,5 см. Тісто, що залишилося, розкачайте в круг діаметром на 3-4 см більше форми.

По краю викладіть нарізаний брусочками твердий сир. Краї загніть так, щоб сир опинився всередині.

Основу наповніть начинкою. Зверху викладіть ґрати зі смужок тіста. Змастіть пиріг збитим яйцем. Далі треба посипати кунжутом. Випікайте 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.