Баклажани в карамелі від Сергія Калініна

Все буде смачно

Якщо ви вже навчилися готувати баклажанну ікру та баклажановий пиріг за рецептами Сергія Калініна, то тепер можна взятися за освоєння більш складного рецептабаклажанів у карамелі.

Інгредієнти:

400 г баклажанів

200 г цукру

20 г вершкового масла

25 мл води

Для кавового соусу:

150 мл води

2 ст. л. заварної кави

2 ч. л. цукру

30 мл вершків (30%)

щіпка солі

червоний мелений перецьна кінчику ножа

baklazhan-karamel

Приготування:

Баклажани очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте на шматочки, як яблука. Засипте цукром і залиште на півгодини. Потім гарненько промийте.

Ложку води і 100 г цукру надішліть на сковороду, перемішайте і проваріть на повільному вогні 3 хвилини. Коли цукор почне темніти, покладіть баклажани, протомите їх до м’якості 3 хвилини.

Додайте до баклажанів 2 ст. л. цукру і карамелызуйте їх приблизно 2 хвилини. Додайте вершкове масло. Через 2-3 хвилини зніміть баклажани з вогню, викладіть на тарілку.

Для приготування кавового соусу запарте заварну каву. Залиште настоюватися на 5 хвилин. Процідіть каву на сковороду. Уварюйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки соус не увариться наполовину.

Додайте цукор, щіпку солі, червоний мелений перець. Уваріть ще на третину. Додайте вершки. Перемішуйте вершки до однорідної емульсії. Полийте кавовим соусом карамелізовані баклажани.