Баклажанна ікра від Сергія Калініна

Все буде смачно

Сергій Калінін розповів, як приготувати ідеальну баклажанну ікру.

Інгредієнти:

1 кг баклажанів

200 г болгарського перцю

100 г червоної цибулі ріпчастої

150 г моркви

200 г помідорів

4 зубчики часнику

30 мл соняшникової олії (рафінованої)

10 г кропу

1 ч. л. солі

1 ч. л. цукру

перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

З вимитих баклажанів зріжте плодоніжки, плоди розріжте навпіл і гарненько натріть сіллю. Залиште їх на 15 хвилин, потім добре промийте під проточною водою.

Болгарський перець проколіть в декількох місцях тонким гострим ножем.

На застелене пергаментом деко викладіть овочі і запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.

Помідори очистіть від шкірки і подрібніть в блендері. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості в невеликій кількості рослинного масла. Потім додайте до нього натерту моркву і смажте близько п’яти хвилин, поки морква не стане м’якою. Перекладіть отриману зажарку в товстостінну чи чавунну каструлю для ікри.

Запечені баклажани очистіть від шкірки і наріжте як можна дрібніше, відправте в каструлю до цибулі і моркви.

У перцю зріжте плодоніжку, зніміть шкірку, перець розріжте навпіл і очистіть від насіння. М’якоть перцю також дрібно наріжте і змішайте з іншими інгредієнтами.

Додайте сік болгарського перцю, часник. Залийте томатною пастою і залиште гаситися на маленькому вогні 15-20 хвилин. Після чого додайте в ікру сіль, цукор і перець, зніміть її з вогню і перебийте до стану каші в блендері. Поставте знову на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть.

Перекладіть гарячу ікру в стерилізовану банку і закатайте стерилізованою кришкою. Перевірте на герметичність, загорніть у ковдру і залиште остигати.