Мариновані помідори від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт Алла Ковальчук розповіла, як приготувати мариновані помідори.

Інгредієнти:

Помідори2 кг

Огірки1 шт.

Цукор6 ст. л.

Сіль4 ст. л.

Оцет120 мл

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В’ялені помідори від Алли Ковальчук

Листя смородини3 шт.

Листя вишні3 шт.

Парасолька кропу1 шт.

Часник3 зубчики

Болгарський перець – ¼ частина

Перець чилі – ½ частину

Сода1 ч. л.

Спосіб приготування:

Зробіть розчин соди і води. Вимийте в розчині трилітрову банку, потім промийте її водою. Стерилізуйте банку парою, а кришку прокип’ятіть у воді 15 хвилин. Помідори переберіть, добре вимийте. Кожен помідор проколіть зубочисткою біля плодоніжки. Закип’ятіть воду. На дно банки викладіть листя смородини, вишні, парасольку кропу, болгарський перець, перець чилі і часник. Викладіть помідори, а зверху – огірок. Залийте помідори окропом. Дайте постояти 5 хвилин. Злийте воду в сотейник, поставте на вогонь. Додайте у воду сіль і цукор. Коли вода закипить, зніміть сотейник з вогню і додайте оцет. Перемішайте і залийте маринадом помідори. Закрутіть банку за допомогою спеціального ключа. Переверніть банку догори дном, потім загорніть у ковдру. Залиште в такому положенні на добу при кімнатній температурі. Потім можете забрати плед і поставити банку в прохолодне місце.