Як викладати зелень при маринуванні помідорів?

Все буде смачно

Крім помідорів, під час маринування в банку потрібно обов’язково викладати трави і спеції, а саме: листя смородини, листя вишні, парасольку кропу, часник, болгарський перець і чилі. Все це можна легко купити на ринку. Листя перешкоджають розвитку мікробів в маринаді. Грубо кажучи, оберігають банку від вибуху.

Щоб сам маринад і помідори просочилися соками зелені, її потрібно вкладати на дно. Завдяки тому, що при бродінні помідори піднімаються, вони не будуть так стикатися з зеленню, як коли б ми викладали їх шарами. Зелень віддасть всі соки маринаду, а маринад з цими соками рівномірно покриє всі помідори.

На трилітрову банку потрібно взяти три листа смородини і три листки вишні. Болгарський перець порізати на чотири частини, розрізати уздовж перець чилі. Перець потрібно викласти на зелень – ¼ частина болгарського перцю і половину перцю чилі.

Вибираючи кріп, краще брати суцвіття (парасольку), тому що в ньому містяться концентровані соки. Вистачить однієї парасольки кропу. Якщо немає парасольки кропу, то візьміть пучок (100 грамів кропу).

0_89245_3b8c311e_XL

Також необхідно додати часник. Зубчики три вистачить. Часник надає маринованою помідорів легку гостроту і пікантний аромат. Його можна покласти на дно, але ближче до стінок, щоб було красиво.

Самі помідори теж потрібно викладати правильно. Зверніть увагу на форму помідора. Якщо вона кругла, то викладати помідори потрібно плодоніжками вгору – так зручніше діставати їх з банки, щоб не пошкодити. Біля плодоніжки знаходиться найбільш щільна частина помідора, тому зручніше брати його саме за цей бік. Якщо у вас помідори сорту, у якого форма овальна, то їх слід укладати горизонтально, щоб більше помістилося в банку.

Більше кулінарних лайфхаків дивіться у програмі «Все буде смачно!» на СТБ кожну суботу та неділю о 9 ранку!