Як вибрати помідори для маринування?

Все буде смачно

Народний кулінар Алла Ковальчук розповіла, як вибрати для консервації найкращі помідори.

Для початку необхідно визначити зрілість помідорів. Ні в якому разі не можна їсти нестиглі помідори. Визначити такий помідор можна за кольором: він може бути білим, блідо-жовтим або зеленуватим. Недостиглі помідори можуть викликати розлад шлунку, а їх насіння дуже гірке. У підсумку всі помідори будуть гіркими.

Ще звертайте увагу, щоб на помідорах не було світлих, жовтих або засушених коричневих тріщин. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори можуть бути зеленими.

Велика світла пляма на боці помідора говорить про те, що помідор ріс в тіні – йому не вистачило сонця. Такі помідори можна маринувати, вони будуть смачними, але у них абсолютно немає вітамінів.

pomidor01

Є три фактори, за якими вибирають помідори для маринування. Це щільність м’якоті, щільність шкірки і розмір.

Краще всього брати помідори з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою. Тонка шкірка дозволить маринаду просочитися усередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Якщо брати сорти помідорів, у яких м’які і м’якоть, і шкірка, вони перетворяться на кашу. Якщо ж візьмете з щільною м’якоттю і щільною шкіркою, вони будуть твердими.

Тепер другий фактор – шкірка. Щоб перевірити щільність шкірки, досить злегка пройтися по ній нігтем. Якщо шкірка розірвалася – вона тонка. Якщо залишився тільки слід смуги – щільна. Сорт з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою, який ідеально підходить для маринування, – це «Санька». Такі помідори можна купити на ринку і в магазині. Ще один сорт з м’якою м’якоттю і щільною шкіркою – «Лагідний».

Наступний фактор – це розмір. Краще, щоб помідори важили не більше 100 грамів, тобто були трохи більше курячого яйця, тоді вони будуть легко закладатися і діставатися з банки.

Більше кулінарних лайфхаков дивіться в шоу «Все буде смачно!» на СТБ кожної суботи та неділі о 9 ранку!