Смажена цвітна капуста в клярі від Алли Ковальчук

Все буде смачно

З цвітної капусти можна приготувати тістечка з часниковою начинкою, а можна просто посмажити її, дотримуючись порад кулінарного експерта Алли Ковальчук.

Інгредієнти:

Качан цвітної капусти600-700 г

Молоко150 мл

Лавровий лист1 шт.

Борошно – 200 г

Яйця4 шт.

Соняшникова олія – 10 мл

Газована вода100 мл

Біле вино30 мл

Чорний перець1-2 г

Сушений базилік1-2 г

Сушена паприка1-2 г

Сіль40 г

118682085_tsvetnoy6

Спосіб приготування:

Промийте качан цвітної капусти в сольовому розчині і поділіть його на суцвіття. Невеликими порціями проваріть суцвіття по 3 хвилини в киплячій підсоленій воді. Щоб ваша капуста не втратила колір і не мала неприємного запаху, додайте у воду лавровий лист і молоко. Після варіння відразу опустіть цвітну капусту в крижану воду на кілька хвилин. Вийміть капусту з води, просушіть і посипте тонким шаром борошна через сито.

Для приготування кляра відокремте білки від жовтків. Білки поставте в холодильник, а жовтки змішайте з маслом, газованою водою, вином і спеціями. Акуратно додайте в суміш борошно і добре розмішайте віночком. Як тільки суміш стане однорідною, поставте тісто на 30-60 хв. у холодильник. Збийте білки в пишну піну і додайте в охолоджений кляр. Суцвіття капусти занурюйте в кляр і викладайте на добре розігріту сковороду. Смажте на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.