Покроковий рецепт пирога з абрикосами

Все буде смачно

У сезон абрикосів кожна господиня намагається приготувати з них якесь особливе блюдо, проте краще пирога з абрикосами для всієї родини поки ніхто нічого не придумав.

Інгредієнти:

500 г абрикосів

3 ст. борошна

2 яйця

1 ст. молока

150 г вершкового масла

1 ст. цукру

10 г ванільного цукру

1 ч. л. цукрової пудри

3 ч. л. розпушувача тіста

щіпка солі

Абрикосовый пирог

Приготування:

Помийте і обсушіть абрикоси, розділіть їх на половинки і видалити кісточки.

Приготуйте тісто для пирога. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром і сіллю до білого кольору. Додайте до масла яйця, молоко і ще раз збийте. Насипте просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром і гарненько перемішайте. У вас повинно вийти тісто з консистенцією густої сметани.

Більшу частину тіста викладіть у форму діаметром 25-27 см, застелену папером для випічки. Розподіліть по всій формі абрикоси, а зверху залийте їх рештою тіста. Якщо абрикоси кислі, можна злегка присипати їх цукром або цукровою пудрою.

Поставте пиріг з абрикосами в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160°С і випікайте ще приблизно 50 хвилин до золотистого кольору.

Готовність пирога з абрикосами можна перевірити за допомогою дерев’яної палички. Якщо паличка суха – значить, пиріг готовий.

Готовий пиріг з абрикосами трохи остудіть на решітці, вийміть з форми, посипте цукровою пудрою, поріжте на порційні шматочки і подавайте з теплим чаєм чи компотом.

Джерело: lady.tochka.net