Смажені огірки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Виявляється огірки можна не тільки солити і маринувати, але й просто смажити. Про те, як все зробити правильно, розповіла кулінарний експерт Алла Ковальчук.

Інгредієнти:

500 г свіжих огірків

1 стручок перцю чилі

3 ст. л. соняшникової олії

1500-dbf49b68ce128d5e

Для заправки:

1 стручок перцю чилі

10 г свіжого імбиру

1 ст. л. соняшникової олії

30 г вершкового масла

30 мл соєвого соусу

1 ч. л. горілки

1 ст. л. оцту

1 ст. л. цукру

Для подачі – кілька пір’їв зеленої цибулі.

Приготування:

Чилі очистити від насіння і дрібно наріжте соломкою. Огірки почистіть, розріжте навпіл в довжину. Далі треба вичистити насіння і нарізати огірки соломкою.

На сильно розігріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії викладіть огірки і шматочки чилі, обсмажуйте на великому вогні не більше хвилини.

Для заправки перець і імбир наріжте соломкою, викладіть на розігріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії. Додайте соєвий соус, горілку, оцет, цукор і, безперервно помішуючи, прогрійте суміш. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Потім охолодіть. Смажені огірки з перцем викладіть на тарілку, полийте заправкою і посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.