Солоні огірки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт Алла Ковальчук поділилася своїм рецептом огірків на зиму. Він відрізняється тим, що огірочки виходять хрусткими і смачними!

Інгредієнти (на трилітрову банку):

1,5 кг свіжих огірків засолювальних сортів
2 молодих листків хрону
5 листів вишні
5 листів смородини
1 пучок кропу
2 лаврових листочка
5 кульок запашного перцю
2 зубчики часнику
100 г морської солі
3 л води (бутильованої, джерельної або фільтрованої)

2068189685198903

Приготування:

Замочіть огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин покладіть листя хрону, вишні і смородини, гілочку кропу. Щільно укладіть великі огірки. Вони повинні розташовуватися вертикально.

Зверху покладіть огірки поменше. Потім накрийте їх листочками хрону, вишні і смородини. Додайте часник, перець, лавровий лист, сіль.

Залийте холодною очищеною водою. Закрийте банку капроновою кришкою і гарненько струсніть, щоб сіль розчинилася.

Відправте на три доби у тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.

Після чого зберіть піну з банки. Злийте розсіл в окремий посуд, додайте 100 мл води і кип’ятіть близько 5 хвилин. Зніміть піну.

Присипте огірки гірчицею або покладіть її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.

Не поспішаючи залийте огірки киплячим розсолом до краю горла банки, загорніть стерилізованою кришкою. Переверніть догори дном і перевірте, щоб з-під кришки не текло і не шипіло.

Укутайте банки старим пальто або ковдрою і залиште остигати.

Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.