Мариновані огірки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як заготовити солоні огірки на зиму. А тепер кулінарний експерт навчила готувати маленькі та хрусткі мариновані огірочки

Інгредієнти (на літрову банку):

500 г маленьких огірків засолювальних сортів

1/3 середньої моркви

1/3 кореня хрону

1 гілочка кропу

Для маринаду:

250 мл води (бутильованої, джерельною або фільтрованої)

70 мл оцту (9%)

40 г цукру

20 г морської солі (можна звичайної)

3 г запашного перцю горошком

3 р гірчичних зерен

9effb343-5a80-4805-a014-981bbc4d811d

Приготування:

Замочіть огірки у воді мінімум на годину. Помийте і стерилізуйте банки і кришки. Всі складові маринаду з’єднайте, доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин. У кожну банку покладіть по 3 кільця моркви, шматочку кореня хріну, гілочці кропу.

Огірки щільно (але не утрамбовуючи) розкладіть по банках і залийте гарячим маринадом.

Поставте банки в каструлю з гарячою водою і пастеризуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин. Загорніть банки, переверніть догори дном і перевірте, щоб не текли кришки.

Укутайте банки старим пальто або ковдрою і залиште остигати.

Зберігайте мариновані огірки в темному прохолодному місці.