Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах

Все буде смачно

Літо – час різних фруктів і ягід, з яких можна приготувати не тільки варення, а й вино. Сьогодні, ми ділимося з вами рецептом абрикосового вина, яке можна легко приготувати в домашніх умовах.

Перш за все, будьте обережні з шкіркою в абрикосових кісточках. Вона містить багато синильної кислоти, яка є отруйною речовиною.

абрикосы

Кілька порад, яких необхідно дотримуватися під час приготуванні вина з абрикос:

1. Посуд, руки і пристосування повинні бути чистими! Не в якому разі, не використовуйте гнилих абрикос.
2. З диких абрикос ваш напій буде з кислинкою, міцним і запашним. Але якщо ви візьмете культурні сорти, то напій буде більш приємним і тонким на смак.
3. Найкраще вино з абрикос робити міцним і солодким
4. Для того, щоб освітлити вино з абрикос, використовуйте певні дози желатину і таніну
5. Плоди абрикос краще ретельно протерти ганчіркою і щіткою
6. Подрібнена мезга або сік не повинні в процесі приготування довго контактувати з повітрям

Рецепт приготування вина з абрикос

абрикосы-2

Вам знадобиться: 5 кілограм абрикос, 6 кілограм цукру, 18 літрів води

Як готувати:

Насамперед абрикоси необхідно протерти від пилу, порізати на половинки і видалити кісточки. Потім замочіть їх у кип’яченій воді. Після того, як пройде 4 дні, відіжміть мезгу, додайте цукор і поставте все це у темне місце для бродіння. Не забувайте періодично помішувати. Після того, як закінчиться процес бродіння, процідіть абрикосове вино і залиште для подальшого дозрівання. І останній процес – очищення. Для цього візьміть білок одного яйця і додайте в вино, помішуйте дерев’яною ложкою. Після того, як випаде осад, процідіть напій.

Ось і все, вино з абрикос готово!