Рецепт варення-желе з чорниці

Все буде смачно

Літо – найкраща пора, щоб запастися вітамінами на рік вперед! А одна з найсмачніших і найкорисніших ягід сезону – чорниця. Пропонуємо вам нескладний рецепт оригінального варення-желе з чорниці.

846584_81190-640x480

Необхідні інгредієнти:

  • 5 склянок чорниці;
  • 3 склянки води;
  • 6-7 склянок цукру.

Спосіб приготування:

  1. Переберіть ягоди чорниці та ретельно промийте їх.
  2. Доведіть воду до кипіння і всипте в неї чорницю.
  3. Після того, як вода знову дійде до кипіння, додайте цукор.
  4. Проваріть чорницю 10-15 хвилин, помішуючи її. Періодично знімайте пінку.
  5. Розподіліть ягоди по стерилізованим банкам.

Варення вийде негустим, а сироп – у вигляді желе. Ця смакота стане чудовим доповненням до десертних страв.

Читайте також: Варення з чорниці: класичний рецепт