Кальцоне від Сергія Калініна

Все буде смачно

Сергій Калінін вже розповідав, як приготувати гаспачо, а тепер кулінарний експерт поділився рецептом закритої піци «Кальцоне»…

Інгредієнти:

борошно – 480 г
сухі дріжджі7 г
вода200 мл
олія – 4 ст. л.
помідори750 г
томатний сік200 мл
сушений орегано1/4 ч. л.
сушений базилік1/4 ч. л.
адигейський сир200 г
яєчний жовток1 шт.
сіль1,5 ч. л.
цукор1 ч. л.
зелений базилік2-3 гілочки

58685_PhotoNews

Приготування:

Налийте в миску склянку води кімнатної температури. Додайте цукор, сіль, рафіновану соняшникову олію та дріжджі. Все добре розмішайте віночком. Додайте 1,5 склянки борошна і добре перемішайте.

Поступово підсипайте решту борошна. Коли тісто перестане прилипати до миски, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати. Коли тісто перестане липнути до рук, зробіть з нього кулю і покладіть в миску, змащену маслом. Тісто накрийте рушником. Залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

Підготуйте соус. Розріжте помідори на 4 частини, покладіть в сотейник, залийте томатним соком і поставте на середній вогонь. Додайте цукор і сухі трави. Прикрийте кришкою і кип’ятіть 5 хвилин. Перетріть соус через сито і залиште охолоджуватися. Якщо треба – посоліть за смаком. Для начинки з помідорів зніміть шкірку, наріжте сантиметровими кубиками і змішайте з адигейський сиром. Посоліть.

Обімніть тісто, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз вимішайте. Деко переверніть догори дном і присипте борошном. Покладіть на нього тісто і розтягніть пальцями в пласт товщиною 0,5 см.

Половину пласта змастіть соусом, не доходячи 2 см до краю. Викладіть зверху начинку і посипте її подрібненими листочками базиліка.

Накрийте другою половиною пласта і заліпіть край у вигляді декоративної косички.

Змішайте яєчний жовток і соняшникову олію – змажте цією сумішшю багет. Поставте в розігріту до 250°C духовку. Випікайте 15-20 хвилин.