Гаспачо від Сергія Калініна

Все буде смачно

Кулінарний експерт Сергій Калінін розповів, як приготувати гаспачотрадиційний іспанський холодний суп з перетертих овочів

Інгредієнти:

помідори500 г

огірки250 г

червоний болгарський перець200 г

ріпчаста цибуля – 100 г

часник1 зубчик

перець чилі1/2 шт.

лимонний сік30 мл

томатний сік200 мл

нерафінована соняшникова олія – 60 мл

солодке яблуко100 г

батон80 г

сіль1/2 ч. л.

чорний мелений перець1/3 ч. л.

Gazpacho on wooden tableПриготування:

Зріжте з болгарського перцю плодоніжку і очистіть від насіння. Викладіть частини перцю зовнішньою стороною на розпечену сковороду і обугліте. Вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Охолодіть.

Зніміть з перцю шкірку і наріжте довільними шматками. Помідори та огірки також очистіть від шкірки.

Зніміть шкірку з яблука і очистіть від насіння. З цибулі і часнику зніміть піну. З перцю чилі вичистіть насіння. Далі всі інгредієнти треба нарізати довільними шматочками.

Додайте масло, лимонний і томатний соки. Подрібніть все блендером. Зріжте скориночку з шматочків батона. М’якоть додайте до гаспачо разом з сіллю і перцем. Ще раз подрібніть.

Накрийте каструлю кришкою і поставте в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.