Кабачкова ікра від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати смажені кабачки. А тепер кулінарний експерт поділилася рецептом ніжної і пікантної кабачкової ікри.

Читайте також: кабачкова ікра з яблуками – рецепт Ігоря Місевича!

Інгредієнти:

кабачки – 1 кг

морква – 300 г

цибуля – 300 г

помідори – 300 г

зелень кропу і петрушки – 50 г

лимонна кислота – 0,5 ч. л.

рослинне масло – 100 мл

томатна паста – 1 ч. л.

сіль – 2 ч. л.

цукор – 1 ч. л.

чорний перець – 0,5 ч. л.

54a52326c85e7fdbe6e0ba0f95ce374c_shutterstock_133084517

Спосіб приготування:

Кабачки очистіть від шкірки, наріжте кубиками 2х2 см. Присипте сіллю, перемішайте, відставте на 20 хвилин, щоб пішла зайва волога.

Підготуйте овочі: цибулю наріжте півкільцями 5 мм, моркву наріжте брусочками. Помідори очистіть від шкірки, опустивши їх спочатку в гарячу, а потім у холодну воду. Наріжте кубиками.

Злийте з кабачків зайву рідину і відіжміть їх руками.

Всі овочі обсмажте окремо на розігрітому рослинному маслі. Готові овочі перекладіть в чавунну каструлю, додавши рослинного масла, щоб ікра не подгорала.

Овочі подрібніть блендером. Додайте сіль, томатну пасту і варіть кабачкову ікру 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. За 5 хвилин до кінця варіння додайте в кабачкову ікру лимонну кислоту, подрібнену зелень, перець, посоліть за смаком. Стерилізуйте скляні банки, кришки і ополоник. Розкладіть готову ікру по банкам і закатайте.