Варення з чорниці: класичний рецепт

Все буде смачно

Ось і настала середина літа, а це означає, що саме час запастися вітамінами! На зміну полуниці, черешні та вишні прийшла не менш корисна ягода – чорниця. Пропонуємо вам простий рецепт смачного чорничного варення.

480x320_J3YjaDNCE6ONw4Dq4oj8lJk38TXLJgc2

Чорничне варення – смачне доповнення до десертних страв. Його люблять як найменші ласуни, так і їх батьки. Також варення може служити начинкою для пирогів та іншої випічки.

Інгредієнти:

  • 1 кг чорниці;
  • 1,5 кг цукру;
  • 300 г води;
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти.

Читайте також: Квас за 30 хвилин від Ігоря Місевича

Спосіб приготування:

  • ретельно промийте ягоди;
  • опустіть чорницю у киплячу воду і залиште на 3 хвилини. Після цього злийте все, що спливло, а ягоди, які залишились, промийте ще раз;
  • засипте ягоди цукром і залиште на 2 години, щоб виділився сік. Час від часу перемішуйте їх;
  • після того, як з’явиться сік, поставте каструлю з чорницею на невеликий вогонь і проваріть 20-30 хвилин, прибираючи пінку;
  • в кінці додайте лимонну кислоту;
  • готове варення розлийте у стерилізовані банки і закатайте їх;
  • переверніть банки і поставте охолоджуватися. Зберігайте їх при кімнатній температурі.

Тепер у вас є своя порція вітамінів, якою можна поласувати у будь-який час. Смачного!