Пряна окрошка на кефірі

Все буде смачно

Складно уявити спекотне літо без освіжаючої окрошки. Яку тільки заправку до цієї страви не готують і як не експериментують з наповнювачами. Наприклад, Ігор Місевич навчив готувати окрошку на квасі. І його традиційна окрошка дуже смачна, але іноді хочеться побалувати себе чимось менш звичним…

Інгредієнти:

1 л кефіру

3 середніх свіжих огірка

2-3 відварених буряків

3-4 яйця

500 г курячої грудки

5-6 редисок

4-5 пір’я зеленого лука

петрушказа смаком

кріп для прикраси

1-2 ст. л. гірчиці

150 мл холодної кип’яченої води

Приготування:

Відварюємо курку і яйця круто. Свіжі огірки і буряк чистимо і натираємо на крупній тертці. Нарізаємо зелену цибулю. Ріжемо петрушку. Остуджуємо яйця і грудку, ріжемо невеликими шматочками. Редиску ріжемо невеликими шматочками. Все з’єднуємо в загальній мисці.

У кефір наливаємо холодну воду, розмішуємо. Він повинен стати більш однорідним і рідким. Додаємо гірчицю, сіль за смаком і добре все перемішуємо.

Накладаємо окрошку в тарілки, наливаємо кефірну заправку. Прикрашаємо вареним яйцем, гілочкою кропу, гуртками редиски.

Джерело: AdMe.ru