Вустерський соус від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачноЕктор ХіменесБраво розповів, як приготувати соус для салату «Цезар».

Інгредієнти:

Ріпчаста цибуля – 1 шт.,

Часник2 зубчики,

Імбир1,5 см кореня

Анчоус1 шт.,

Перець чорний горошком1 ч. л.,

Зерна гірчиці3 ст. л.,

Сіль3 ст. л.,

Карі0,5 ч. л.,

Кориця0,5 ч. л.,

Мелений червоний перець (гострий) – 0,5 ч. л.,

Гвоздика1 ч. л.,

Кардамон0,5 ч. л.,

Оцет2 скл.,

Цукор4 ст. л.,

Соєвий соус0,5 скл.,

Вода100 мл + 2 ст. л.

Тамаринд (паста) – 1/4 скл.

8bc17c4d434e25693bfada250f96ded1Спосіб приготування:

Замочіть цибулину на півгодини в розчині оцту і води, потім подрібніть. Також подрібніть часник. На марлю, складену в декілька шарів, викладіть цибулю, часник, гірчицю, червоний і чорний перець, корицю, гвоздику, імбир та кардамон. Зав’яжіть мішечок, покладіть в каструлю, додайте соєвий соус, оцет, цукор, тамаринд, воду і поставте на вогонь. Цю суміш доведіть до кипіння, потім залиште на слабкому вогні на 30 хвилин. Через деякий час додайте в каструлю з соусом каррі, порізаний анчоус, воду, сіль. Проварити 1 хвилину. Зніміть з вогню і остудіть. Потім мішечок зі спеціями перекладіть в скляну банку, туди ж вилийте вміст каструлі. Закрийте кришкою, поставте в холодильник. Кожен день віджимайте мішечок, а соус – ретельно перемішуйте. Через тиждень приберіть мішечок, розлийте готовий вустерський соус з пляшок. Зберігайте в холодильнику.