Салат «Цезар» від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачноЕктор ХіменесБраво розповів, як приготувати легендарне блюдо північноамериканської кухні.

Інгредієнти:

Салат «Ромен» – 1,5 пучка

Білий тостовий хліб7 шматочків

Часник5 зубчиків

Оливкова олія – 1 скл.+ 4 ст. л.

Яйця2 шт.

Гірчиця суха0,5 ч. л.

Лимон1 шт.

Вустерський соус1 ч. л.

Сіль, чорний мелений перець

Пармезан30 г

Куряче філе300 г

Вершкове масло2 ст. л.(50 г)

Соєвий соус2 ст. л.

1420180585_1

Спосіб приготування:

Листя промийте, замочіть на 15-30 хвилин в мисці з холодною водою. Обсушіть паперовим рушником і покладіть в холодильник. Для часникових крутонів – зніміть скоринку хліба і наріжте кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180°С духовці протягом 10 хв. Потім розітріть часник з сіллю та оливковою олією, прогрійте на сковорідці на повільному вогні. Викладайте до ароматної олії крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1-2 хвилини.

Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю, солі на 20-30 хвилин. Потім дістаньте філе з маринаду, обсушіть, обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією 2-3 хвилини до золотистого кольору. Зніміть з вогню, покладіть на фольгу, додавши вершкове масло, посоліть, загорніть і відправте у духовку на 20 хвилин. В духовці – 150 градусів.

Щоб приготувати соус-заправку для салату «Цезар», 2 яйця треба опустити на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. Потім дістаньте з окропу і залиште на 10 хв. при кімнатній температурі. Миску змастіть розчавленим часником. У неї відправте жовтки яєць, збийте виделкою. Додайте гірчицю, вустерський соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливайте холодну оливкову олію. Змішайте до отримання однорідної емульсії.

Листя салату порвіть руками на невеликі частини, викладіть в миску з соусом, акуратно змішайте. Потім викладіть листя салату на тарілку. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.