Салат з сьомгою від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

Ектор ХіменесБраво вже розповідав, як приготувати салат «Цезар». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачноподілився рецептом вишуканого салату з сьомгою.

Інгредієнти:

Латук1 пучок

Айсберг1 качан

Помідори черрі15 шт.

Яйця3 шт.

Оцет1 ст. л.

Слабосолона сьомга150 г

Лимоннопармезановый соус:

Лимони2 шт.

Сир пармезан150 г

Оливкова олія – ¾ скл.

Сіль, перець

salat_iz_slabosolenoi_semgi-50945

Спосіб приготування:

Салатні листя промийте, замочіть в мисці з холодною водою, потім обсушити, порвіть на шматочки. Томати розрізати навпіл.

Приготуйте яйце-пашот. Для цього закип’ятіть в каструлі воду, додайте оцет. Висота води – 5 см. Яйце збийте в чарку або келих. Ледь киплячу воду добре розмішайте ложкою, щоб утворився вир, і акуратно вилийте яйце. Через 2 хвилини викладіть шумівкою в піалу з холодною водою на кілька секунд, потім – на кухонний рушник, дайте просохнути.

Щоб приготувати соус – натріть шкірку лимонів для одержання цедри, вичавіть сік. Натріть сир пармезан. Збийте все у блендері, поступово вливаючи оливкову олію. Додайте сіль і перець.

Змішайте салатне листя з соусом, викладіть на блюдо. Розкладіть помідори, зверху на салат – тонкі скибочки сьомги і яйце-пашот.