Юшка від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Юшка смачна і проста у приготуванні страва, якщо чітко слідувати кулінарним порадам Алли Ковальчук.

Інгредієнти:
судак1 кг
короп800 г
цибуля1 шт.
кріп10 г
петрушка10 г
лаврове листя2 шт.
горошини чорного перцю5 г (10 шт.)
старе сало150 г (на 3 л юшки)
горілка100 мл
сільза смаком

1413467213_img_1283-2Приготування:
Карпов очистіть від луски, зріжте зябра і видаліть нутрощі, а голови залиште. Очищену рибу промийте водою всередині і зовні. Карпов покладіть у два шари марлі і зробіть мішечок, зав’язуючи марлю у вузол. Повісьте мішечок з рибою на паличку і опустіть в киплячу воду. Піну, що утворюється, знімайте. Варіть 5 хвилин до кипіння, а після кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин. Судака очистіть від луски, зріжте зябра і видаліть нутрощі, не розрізаючи живіт уздовж. Голову залиште. Промийте тушку і наріжте на порційні шматочки. Через 15 хвилин вийміть мішечок з рибою. До бульйону додайте неочищену цибулину, лаврове листя, горошини перцю і шматочки судака. Варіть ще 10 хвилин. Погасіть у юшці поліно, вилийте в неї горілку і посоліть. Вийміть цибулину і лаврове листя. До відвару додайте порізану петрушку, кріп і шматок сала. Зніміть казанок з вогню і залиште настоюватися на 20 хвилин.