Як приготувати васабі?

Все буде смачно

«Справжній васабі – це висушений корінь «евтреми», – говорить Йоші Фудзівара. – Це досить рідкісна рослина, яку можна знайти тільки в гірських озерах деяких районів Японії. Тому його не використовують для широкого виробництва. У своєму ресторані я використовую морожений корінь васабі. Ви здивуєтеся, але натуральний смак у нього досить м’який. Тому в Японії для гостроти суші тертий корінь васабі змішують з порошкової гірчицею. Ну а за межами Японії васабі називають звичайну гірчицю з хріном і з добавками зеленого кольору».

Краще використовувати порошковий васабі. Його дуже легко приготувати в домашніх умовах, він довше зберігається, в ньому немає такої кількості добавок як у пасті васабі. І розводити його дуже легко – 1:1, кип’яченою або мінеральною водою. Добре замішайте. Але воду додавайте поступово, щоб не переборщити і васабі не вийшло рідким.

Васаби

Васаби

Простий тест на якість васабі: свіжий васабі при замішуванні завжди виділяє різкий гострий запах. Сильніше навіть, ніж цибулевий. Тому якщо ви розводите васабі і при цьому вам не хочеться плакати, ви або погано і мало замішували пасту або порошок видихався і втратив свої антибактеріальні властивості.

І ще один важливий секрет на замітку: якщо ви готуєте суші трохи заздалегідь, то обов’язково помістіть гірку васабі на блюдо біля сушіце значно сповільнить зростання бактерій і збереже ваші суші свіжими довше. Не розводьте відразу багато порошку васабівін видихається за кілька годин.