Як маринувати імбир для суші?

Все буде смачно

Для маринування краще використовувати тільки молодий імбир. Потрібно поскоблити шкірку нігтем. У молодого імбиру вона легко і швидко сходить, а у більш старого – ні. Крім того, подивіться на зріз кореня. Якщо на зрізі добре видно численні волокна, це означає, що імбир старий і буде жорстким, навіть якщо маринувався довго. Натуральний колір маринованого імбиру – жовтий. Рожевого кольору добиваються за допомогою харчових барвників. Чи можете використовувати, наприклад, сік буряка – чайну ложку на 100 мл маринаду.

«В Японії немає буряків, – каже Йоші Фудзівара. – Та й останнім часом все більше професійних кухарів повертається до класичного правильного варіанту – неокрашенного імбиру. Ми будемо робити саме такий. Замаринуем 2 кореня свіжого імбиру – це приблизно 200 г. Їх треба гарненько помити. Так як це молодий імбир, то можна взяти жорстку щітку для овочів і шкірка сама легко зніметься без ножа».

Маринованный имбирь

Маринованный имбирь

Для маринаду в Японії використовують рисовий оцет, мірін, саке і цукор. У кулінарії рисову горілку замініть звичайною горілкою, але розведеною водою: одну столову ложку горілки – 1 чайну ложку води. На 200 г імбиру візьміть 50 мл рисового оцту, 1 ст. л. білого хересу, 2 ст. л цукру і 1 ст. л горілки, розведеної 1 ч. л води. Цю суміш потрібно закип’ятити. Це займе буквально хвилину, тому не відходьте далеко від плити. Паралельно залийте окропом коріння імбиру теж на 1-2 хвилинки.

Цукор розчинився, кипить – вимкніть і дайте охолонути. Імбир від окропу став м’якше – буде краще просочуватися маринадом. Трошки обсушіть його паперовими рушниками, щоб було зручніше працювати. І наріжте скибочками. Імбир ріжуть трохи навскоси, щоб його «пелюстки» були довші. Найзручніше це робити ножем для чищення овочів. Товщина нарізки імбиру становить 1-2 мм.

«Спочатку маринований імбир використовувався в якості кращого знезаражуючого при вживанні сирої риби, – каже Йоші Фудзівара. – Крім того, імбир – це кращий спосіб, щоб «перебити» смак попередньої страви. Що дозволяє насолоджуватися різними начинками та видами риби».

Тепер нам потрібна невелика скляна банка з кришкою. Її ми стерилізуємо окропом, відразу ж закладемо наш імбир і заллємо розсолом, маринадом. Імбир повинен приготуватися вже через 4-5 годин. Термін зберігання маринованого імбиру в прохолодному місці становить 3 місяці.